domingo, 6 de diciembre de 2009

LA COLTXA DELS 100 DESITJOS

Diu la historia
que la darrera emperatriu de la dinastia quing va esser una simple concubina fins el dia que va tenir la sort de donar a llum a un fill varo de l'emperado. durant un temps es va veure forçada a deixa sol el seu fill i va pensa un pla per protegir-lo de les velles mullers de l'emperador i va obligar a les poderores families de Manchúes a cedir en la reiterada peticio del tro. a cada un decs jefes dels 100 clans mes poderosos de l'Imperi els va demanar una bobina de la millor seda. Va encarrega als costurers de palau que tallessin aquelles teles en trosos petits i amb aqueslls trossos van fer un vestit pel seu fill. Aixi, simbolicament perteneixia a cada una de les 100 nobles i poderoses families. i baix la seva proteccio els dioses no osarien a fer-li mal."
Una vanova molt especial es la dels 100 desitjos.
en ella s'uneixen els desitjos i il.lusions de la teva familia, amics, i aquells que t'estimen. Aquesta coltxa arropara al seu destinatari per a que cada nit sapigui que aquesta gent el recolza i protegeix.

Per confeccionar un 'Bai Jia Bei' o 'Coltxa dels 100 Desitjos'. S'acostuma a invitar als amics i familiars a que contribueixin amb un retall de roba acompanyat de un desig. Part del retall s'utilitza per a confeccionar al vanova i la resta per forma part d'un album on es guarden les notes amb els desitjos. La vanova guarda els bons desitjos de tots els familiars i amics que contribuixen amb un retall.

INSTRUCCIONS PER FER LA VANOVA DELS 100 DESITJOS:
Els familiars i amics dels pares lis donaran aquests un retall de tela i una tarjeteta amb un desig per al nen o nena. part del retall s'utiliza per la colcha per al bebe i una tira per a possar juntament amb la nota del desig al album. la colcha guarda la sort, energia i bons desitjos de tots els familiars i amics que han contribuit amb el retall.
TIPUS DE TELA: tela fina de coto 100% (si es dobla o d'altres materials resulta masa dura per a l'alcolchat), es recomanable comprar teles de patchwork.
QUANTITAT TOTAL DE TELA: depenent dell nuemor de participants i del tamany de les peçes per intercambiar, sera necessaria una determinada quantitat de tela. per aquest cas la tela tindra unes dimensions de 25x25 cm.
RENTAT I PLANCHAT DE LA TELA: es molt importat rentar i tallar la roba abans de tallar-la per evitar que despres encongeixi.
TALL DE LES PECES A INTERCAMBIAR: primer estallaran els bordes de la peça de tela, que son els laterals de la tela poden esser blancs o del mateix color i unn d'ells sol dur la marca de la tela i el colorido. per a tellar les teles del mateix tamany, pot fabricar-se una plantilla amb paper milimetrat pegat a una cartolina, amb ella es dibuica sobre la tela tant cuadros com siguin necessaris (uns pegats als altres, sense deixa espais per aprofitar millor la tela) i despres retalalr-la.
TARJETA AMB DESIG: cada troç de tela deura anar acompanyat d'un desig, poesia, cita, provervi, etc. en la que tambe es pegara un trocet de la tela.


LA COLCHA DE LOS 100 DESEOS

Dice la historia:

que la ultima emperatriz de la dinastia quing era una simple concubina hasta el dia que tubo la suerte de dar a luz a un hijo varon del emperador. durante un tiempo se vio forzada a dejar solo a su hijo y penso un plan para protegerlo de las mujeres viejas del emperador y obligo a las poderosas familias manchúes a cedir en la reiterada peticion del trono. a cada uno de los jefes de los 100 clanes mas poderosos del imperio les pidio una bobina de la mejor seda. encargo a los costureros de palacio que cortaran esas telas en trozos pequeños y con aquellos trozos realizaron un vestido para su hijo. asi, simbolicamente pertenecia a cada uno de las 100 nobles y poderosas familias. y bajo su proteccion los dioses no osarian a hacerle daño.

una colcha muy especial es la de los 100 deseos.

en ella se reunen los deseos e ilusiones de tu familia, amigos, y aquellos que te quieren. esta colcha arropara a su destinatario para que cada noche sepa que hay gente que le apoya y proteje.

para confecionar un 'Bai Jia Bei' o 'colcha de los 100 deseos'. se acostumbra a invitar a los amigos y familiares para que contribuyan con un retal de ropa acompañado de un deseo. parte del retal se utiliza para confeccionar la colcha y la otra para formar parte de un albun donde se guardan todas las notas con los deseos. la colcha guarda los buenos deseos de todos los familiares y amigos que han contribuido con un retal.

INSTRUCCIONES PARA HACER LA COLCHA DE LOS 100 DESEOS:

los familiares y amigos de los padres les daran estos retales de tela y una tarjeta con un deseo para el niño o niña. parte del retal se utiliza para hacer la colcha del bebe y una tira para poner juntamente con la nota en el album. la colcha guarda la suerte, energia y buenos deseos de todos los familiares y amigos que han contribuido con un retal.
TIPO DE TELA: tela fina de algodon 100% (si es gruesa o de otros materiales resulta muy dura para alcolchar), es recomendable coprar telas de patchwork.
CANTIDAD TOTAL DE TELA: depende del numero de participantes y del tamaño de las piezas para intercambiar, sera necesaria una determinada de tela. por este caso la tela tendra unas dimensiones de 25x25 cm.
LABADO Y PLANCHADO DE LA TELA: es muy importante labar y cortar la ropa antes de cortarla para evitar que despues encoga.
CORTE DE LAS PIEZAS A INTERCAMBIAR: primero se cortaran los bordes de la pieza, que son los laterales de la tela que pueden ser blancos o del mismo color y uno de ellos suele llevar la marca de la tela y el colorido. para cortar las telas del mismo tamaño, puede fabricarse una plantilla con papel milimetrado pegado en una cartolina, con ella se dibuja sobre la tela tantos cuadros como sean necesarios (unos pegados a los otros, sin dejar espacios para aprovechar mejor la tela) y despues recortarlos.
TARJETA CON DESEO: cada trozo de tela debera ir acompañada de un deseo, poesia, cita, proverbio, etc. en la que tambien se pergara un trocito de tela.

No hay comentarios:

Publicar un comentario